Musiker

Jag är en 30 årig musiker med rötterna i Uppsala. Efter att ha gått kammarmusikprogrammet vid Örebro Musikhögskola jobbar jag nu som fiollärare på Uppsala Kulturskola, frilansar som musiker och arbetar med egna projekt. 

Musikintresset har alltid funnits där. Jag började tjata om att spela fiol när jag var tre år och besvikelsen var enorm när jag fick en blockflöjt när jag var fem. Efter ett års motvilligt spelande fick jag  äntligen en fiol! En hobby som fanns kvar ända upp till gymnasiet, som just en hobby. Under gymnasiet blev det några års uppehåll då jag mest plinkade gitarr. Men sedan tog intresset för fiolen ny fart igen och efter att ha pluggat bland annat datavetenskap och systemvetenskap några år på universitetet. Det ledde till det bästa beslut jag någonsin tagit: studieuppehåll för att gå på folkhögskola för att spela fiol istället. 

Efter ett år på Bollnäs Folkhögskolas klassiska musiklinje bytte jag till viola till det andra året. Det i sin tur ledde hela vägen in på musikhögskolan, närmare bestämt Örebro Musikhögskolas kammarmusikprogram där jag har studerat i tre år. Den fjärde terminen fick jag via ett stipendium åka hela vägen till Brasilien för en utbytestermin på Universidade de Brasília. En fantastisk möjlighet som gav väldigt mycket musikaliskt, bland annat för att spela brasiliansk musik. 

Jag har bland annat studerat för Karin Hans-Ers, Daniel Lindblom, Linn Elvkull, Sven-Ole Svarfvar och Glêsse Collet. 

Även om jag har pluggat främst klassisk musik så ligger hjärtat och intresset i musik i allmänhet och inte en specifik genre. Något jag nu verkligen försöker hitta tillbaka till. Jag spelar allt jag kan komma över; folkmusik, pop, brasiliansk musik, rock och jazz. Är det något man inte “får” spela på fiol så gör jag det. Helst på min femsträngade elfiol! 

Lyssna